Dז: חשיבה עיצובית http://www.7designthinking.com פרופ׳ עזרי טרזי Fri, 22 Mar 2024 20:52:36 +0000 he-IL hourly 1 test http://www.7designthinking.com/?p=842 http://www.7designthinking.com/?p=842#respond Fri, 22 Mar 2024 20:48:57 +0000 http://www.7designthinking.com/?p=842 test test

]]>
http://www.7designthinking.com/?feed=rss2&p=842 0
Bollinger B1electric SUV http://www.7designthinking.com/?p=814 http://www.7designthinking.com/?p=814#respond Fri, 19 Jan 2018 09:20:01 +0000 http://www.7designthinking.com/?p=814 כלי הרכב Bollinger B1 הוא ג׳יפ ייחודי, שיש לו את הפוטנציאל להפוך להיות האייקון של הג׳יפ של המאה ה- 21. יצרניות רכב מכריזות לאחרונה שהן ימירו את קו הייצור של כלי הרכב שלהן לרכב חשמלי בתוך חמש שנים. חלקן הודיעו כי יפסיקו כליל לייצר רכב המונע על בנזין או דיזל, וידלגו על תקופת הרכב ההיברידי.

בולינגר הוא אחת הסנוניות הראשונות בעידן חדש זה. העידן החשמלי מפשט באופן רדיקלי את מבנה מערכות הרכב. הרכב החשמלי דומה יותר למקדחה. הוא מייתר את מערכות הדלק כמו מיכל, משאבה, צנרת, מסננים. הוא מייתר את מערכות הקירור הממלאות את חלל תא המנוע. אך גם את מערכת הגיר, ניתן לעקוף באמצעות שתילה של מנועים ישירים על כל גלגל, וכך לייצר רכב 4X4 ללא הצורך המיותר בגיר מסובך, נעילות ודיפרנציאל ועוד מכלולים מיכניים מסובכים.

בולינגר אוספת את כל היתרונות הללו של הרכב החשמלי ומיישמת אותו בכלי רכב תכליתי. הרכב B1 שואב את ההשראה שלו מעולם הג׳יפים הצבאיים, ובאופן יותר מדוייק, ג׳יפ הדיפנדר המתולוגי של חברת לנדרובר הבריטית. הרכב עשוי כולו אלומיניום, כולל השילדה. אם הדפנדר היה עטוי אלומיניום בעיקר בגלל עודפי לוחות אלומיניום שהשתמרו מתעשיית התעופה, הבחירה באלומיניום בבולינגר שייכת לתהליכים מובהקים יותר של החלטות הנדסיות. הבולינגר B1 הוא קל יותר משמעותית מהדיפנדר שהשלדה שלו עשויה פלדה, וזה משמעותי כאשר הרכב סוחב 2 בטריות כבדות.

העיצוב החיצוני של ה- B1 חף מכל גחמה, אך הוא ניזון מעידונים יחודיים בפרטים כמו מפגשים בין משטחים ישרים וטקסטורות חירור. הרעיון המרכזי בעיצוב הרכב הוא היכולת להפוך אותו מג׳יפ שמכיל שתי שורות של מושבים למשאית קטנה באמצעות פירוק והרכבה מחדש של המחיצה החיצונית. זוהי הברקה עיצובית שיש לה תכלית ברורה. כוון דומה קיים באפשרויות שמציע ג׳יפ רנגלר, אם בדפנדר הרוכש היה צריך לבחור בין גרסא פתוחה (עם ברזנט) לגרסה סגורה, ה- B1 מציע לך את שניהם.

פרט בולט של ה- B1 הוא הפתח הקדמי שחושף מעבר במקום שרגיל לפגוש בו מנוע. בסרטי המכירה של הג׳יפ החשמלי הם מציגים משתמש שמעביר קרשי עץ לשדה פתוח ומפעיל את המשור דרך שקע חשמלי שמותקן בחלק האחורי.

העיצוב הפנימי משדר נוסטלגיה המזכירה את הדרך שבה פועלים יצרני המצלמות כמו פוג׳יפילם. שעונים אנאלוגיים וכפתורי מתג. העיצוב רזה, אבל אולי רזה מידי.

 

 

 

 

 

 

 

]]>
http://www.7designthinking.com/?feed=rss2&p=814 0
מחברים דיגיטליים לסביבת נגרות של שירן מגריסו http://www.7designthinking.com/?p=811 http://www.7designthinking.com/?p=811#respond Mon, 25 Dec 2017 19:40:24 +0000 http://www.7designthinking.com/?p=811 במסגרת התואר השני בעיצוב וטכנולוגיה, בבצלאל, יצר המעצב שירן מגריסו סדרת מחברים מודפסים בתלת מימד, המתחברים לחלקים המיוצרים בנגריה מסורתית, ויוצרים שרפרף יפיפה. מנחה: דר׳ עמית צורן.

״הפרויקט בוחן את החיבור בין עולם הקראפט והעולם הדיגיטלי דרך סדרה של שרפרפים. במרכז הפרויקט עומד פיתוחו של אלגוריתם הרותם את כוח המחשוב לטובת עיצוב ויצירת אובייקטים חופשיים ממגבלת התכנון הקיימת בנגרות המסורתית. האלגוריתם שפותח מאפשר למעצב/נגר לתכנן מחברים למבנים גיאומטריים מורכבים מבלי להידרש לאתגר הטכני הקיים בנגרות, של המשקה מלאה בנקודות המפגש של חלקי העץ השונים. בשילוב טכנולוגיות דיגיטאליות של מחשוב והדפסה תלת-מימדית עם נגרות קלאסית מתקבלים מבנים קונסטרוקטיבים ייחודיים המייצגים גישה חדשה לתהליך היצירה אשר משלבת עבודת יד מסורתית עם יכולות מתקדמות ועדכניות״.

 

 

צלם: דור קדמי

]]>
http://www.7designthinking.com/?feed=rss2&p=811 0
ITEMS – MoMA fashion show http://www.7designthinking.com/?p=802 http://www.7designthinking.com/?p=802#respond Mon, 25 Dec 2017 14:23:49 +0000 http://www.7designthinking.com/?p=802 אופנה תעשייתית

על ״פריטים – האם אופנה מודרנית?״

תערוכה חדשה באגף לעיצוב של המוזיאון לאמנות מודרנית בניו יורק

כובע הטמבל הישראלי (פריט מס׳ 019 תחת Bucket hat) , הכפיה הערבית (פריט מס׳ 052), והכיפה (פריט מס׳ 055) לפחות בצורתם הגנרית, אינם פריטי אמנות, אך אפשר למצא אותם מוצגים כאובייקטים בתערוכה בקומה השישית של המוזיאון לאמנות מודרנית  MoMA בניו יורק. התערוכה החדשה שנפתחה בחודשה אחרון, "פריטים – האם אופנה מודרנית?", ושאצרה פאולה אנטונלי, היא השתקפות חדשה ונועזת על פרדיגמת האופנה בחברה המודרנית הנוכחית. אנטונלי, משבשת את הציפיות של עולם האופנה להופיע בכל הדרה וזוהרה באחד המוזיאון החשובים בעולם. ישנו ספק גדול, אם שוחרי האופנה יוכלו לקבל זאת בחיוב, משום שהוא מפורר דימויים שכיחים ופארדיגמות שנבנו בעמל רב. המונח "אופנה" מעורר בדמיון תמונות של דוגמניות-על זוהרות צועדות, טופפות, כשעל גופן הצנום קונסטרוקציות מחרידות שכל מטרתן היא להדהים את עיניהם של העיתונאים ומבקרי האופנה חדי העין. ׳אופנתי׳ הוא ביטוי מילולי למשהו מתחלף, שאינו שורד את מימד הזמן, ושאין בו מהות או איכות נצחית. התערוכה יוצרת את ההיפך הגמור מדימוי זה. בעת הליכה בקומת התצוגה במוזיאון, המבקר מתבונן  סביב ונוכח כי אחוז גבוה של פריטי התערוכה משמשים את המבקרים עצמם. כזו היא חולצת הטריקו הלבנה שנוצרה לראשונה  על ידי חברת הנסה, עבור טירוני הצי האמריקאי ב- 1903. הטי-שירט הלבן כסמל החוזר על עצמו לאורך המאה האחרונה, הוא  אחד מתוך 111 פריטי אופנה המציגים בצורה נהירה, כי הדברים שאנחנו משתמשים בהם לצורכי לבוש בחיי היומיום הם אובייקטי עיצוב שיש להם אמת פנימית בלתי ניתנת למחיקה, ושלהם מקור אמיתי, שנוצר בנקודה מסויימת מתוך צורך מוצק. וזה סוג של אמת המוטבעת בהם מיום הוולדם. אנחנו נטועים במחשבה שגויה אם כן, שאופנה היא מרכיב תרבותי המשתנה במהירות, גחמני ומתחלף באופן עונתי. התערוכה איננה מתעלמת מהאספקט הזה של עולם האופנה, אך היא מציגה את העובדה ההיסטורית, שכל תצורת השינוי והתחלופה האינטנסיבית מתרחשת סביב אריכיטיפים קבועים, ומעלה על נס  את מרביתם של אותם פריטים שלא השתנו באופן מהותי ושרדו עשורים רבים של חיים. הטענה המרכזית שעולה בי כצופה  היא, ש׳פריטים׳ באופנה הם כמו ׳סטאנדרטים׳ בעולם הג׳אז. יש אלפי גרסאות לסטאנדרט הג׳אז ׳עלי שלכת׳, ויש אלפי גרסאות לסטנדארט האופנה ׳מעיל חפירות׳ (Trench Coat). זו טענה פשוטה, אולי טריויאלית, אבל אף אחד לא העיז להציג אותה באופן הזה, כלפי עולם הזוהר של האופנה, ובבמה כל כך מרכזית כמו ה- MoMA, וזו רעידת אדמה מבחינה אוצרותית ותיאורטית.

האם האופנה מודרנית?

אמא שלי נוהגת לומר כי "המילה ׳מודרני׳ כבר לא כל כך מודרנית". אנטונלי שואלת את השאלה הזאת במעשה נועז ואמיץ, לא משום שהיא חושבת שזה לא מודרני, אלא משום שהיא רוצה לייצר טענה חדשה ועוצמתית. המודרניות היא אחד המושגים החמקמקים בתיאוריות התרבות המערבית, והיא נולדה בעולם העיצוב והארכיטקטורה. אחרי 30 שנים או יותר של התקפה בלתי מתפשרת על המודרניזם מצד תיאורטיקנים רבים המגדירים את ההתקפה כפוסט-מודרניזם, אנטונלי מציב דגל ענק מעל הכל, עם סימן שאלה גדול עליו. היא משתמשת באופנה כפלטפורמה הטובה ביותר לטענה תיאורטית זו, כדי ליצור מחדש אמיתות מקורקעות למרבית הפריטים האינטימיים שאנו משתמשים בהם – הבגדים שלנו. בדרך זו, אנטונלי לא מאשימה את הפוסט-מודרניזם במצב הדקדנטי שבו אנו נמצאים, אלא מייצרת דרך פשוטה וברורה על מפת ההסטוריה של הלבוש, ומראה כיצד לבנות עוגנים בתוך האוקיינוס הזה. במהלך האוצרותי של התערוכה מתרחש אם כן, במקביל לתיעוד אובססיבי של אובייקטי ופריטים, מהלך תיאורטי נועז, בהיכל שבשם שלו עצמו מופיעה המילים ׳אמנות מודרנית׳. שם התערוכה מתכתב עם תערוכה העיצוב הקודמת במוזיאון, שעסקה באופנה, שאצר, ברנרד רודובסקי, מיד בסיום מלחמת העולם השניה  (1944) בשם:״ האם בגדים הם מודרניים״? בתערוכה, רודובסקי קובל על העובדה שהבגד נדחה על ידי עולם האמנות כאובייקט של יצירה אמנותית. אנטונלי, מרחיבה את השאלה, במהלך רפלקטיבי כלפי עולם האופנה עצמו. סקירת 111 פריטי אופנה נבחרים, כוללת את ההקשרים התרבותיים והקרקע מהם הם צמחו, אך גם את השתלשלות תהליכי הייצור שלהם, השינוי החומרי שעברו, ההשפעה האקולוגית שלהם על העולם, היכולת שלהם להיות מיוצרים במיליוני עותקים כמוצר תעשייתי, ובעצם כל מכלול ההשפעה המלא של אובייקט אופנה. במובן זה, ההתייחסות לפריטי האופנה הנצחיים היא כמו לכל מוצר תעשייתי אחר, וזה אולי כוחה העיקרי של התערוכה.

ומה חסר בה? התערוכה אינה שמה דגש על הצד הנרקיסיסטי של האופנה, ואינה מאדירה מעצבים/מעצבות אופנה, או בתי אופנה יוקרתיים, אלה בהקשר שלהם לפריטים. היא מרימה אל הרקיע את ה׳פריטים׳ כגיבוריה הצנועים. השמות הגדולים של כוכבי העל של האופנה, מוצנעים בתצוגה, וזה אומר שאנטונלי ׳מסתבכת׳ במודע באחת הקליקות ׳מחוזקות האגו׳ שקיימות בתרבות. האופנה מבוססת לא מעט על מותגים, וחלק מרכזי מהמותגים הם המעצבים עצמם. לבסס תערוכה על 111 פריטי אופנה ולא על 111 מעצבי-על דורש יותר מאשר רק יכולת ניתוח נדירה אלא גם אומץ ציבורי.

פריטים

ה'פריטים' המופיעים ברשימה אנאלפביתית הם אובייקטי אופנה שהתגלגלו לחיות  ל'נצח '. חולצת הטריקו הגרפית, כובע הדלי (שכובע הטמבל הוא נגזרת שלו), חולצת הספורט, מעיל החפירות, או העניבה. אובייקטים אלה נוצרו לצורך ספציפי, וכאשר הפכו ממוצר יחידני למוצר המוני, הם נוצקו להיות פריטים שנולדו עבורם וריאציות שונות ומגוונות. לעומת פריטי עיצוב טכנולוגיים, פריטי האופנה האייקוניים אינם נעלמים במהירות. כאשר הווקמן של סוני הגיע לשוק ב -1979, הוא הפך לאייקון, המסמל את המוסיקה הניידת. אבל כאשר הטכנולוגיה העבירה את המוסיקה מתוך סרט מגנטי ל-דיסק  CD ולאחר מכן לקבצי MP3, נעלם הווקמן של סוני והתאדה כמוצר. לעומתו,  נעל הכדורסל "אולסטאר" של קונברס נוצרה על ידי מרקיז מילס קונברס בשנת 1908 במלדן, מסצ'וסטס. מאז היא עברה הרבה גילגולים עיצוביים ואפילו חיקויים. ב -2003 המותג נרכש על ידי NIKE, ועדיין מעל למאה שנים לאחר שהוא נולד, מיליוני נעליים של אולסטאר מיוצרים ונמכרים בכל רחבי העולם, בגירסאות רבות ושונות של המקור. מה עושה את הפריט הזה כל כך בר-קיימא?

הפריטים מסודרים מ A ל – Z' ולכן פריט מס׳ 001 של התערוכה הוא ג׳ינס ליוויס 501. (ההתייחסות לשם הפריט היא רק המספר שלו 501). הג׳ינס נולד כמכנסיים עשויים בד דנים (סוג של קנבס כותנה) צבוע בצבע אינדיגו כחול, על ידי מהגר יהודי מלטביה, בשם ג׳ייקובס דייויס, שעקב קרעים חוזרים ונשנים של מכנסי לקוחותיו המציא את הרעיון לחדיר מסמרות מתכת בפינות השונות של הכיסים והחלק העליון של המכנסיים. הוא פנה לבקשת סיוע כספי לרישום ההמצאה, לסוחר הבדים שלו, לוי שטראוס. הג׳ינס התפשט במהירות בקרב עובדי כפיים, עובדי מכרות זהב, קאובוי׳ס ואפילו מלחי הצי, וזלג במהירות אל קהל רחב יותר ויותר של משתמשים, שראה במכנסיים עמידות ונוחות סמל סטטוס. ליוויס החלו לייצר גם גרסאות לנשים, ולקראת שנות השישים, המכנסיים הכחולים הדוהים בכל כביסה נוספת, הפכו להיות אחד הסמלים של ילדי הפרחים. מי שסבר שהקיץ הקץ על הג׳ינס כמוצר אופנתי, כשדור הילדים של ילדי הפרחים גדל וצמח, אכל את הכובע שלו. הגי׳נס הצליח להתאים במהירות לאופנה המתחלפת, ובאמצעות מותגים חדשים שלקחו את ההובלה על ייצור הג׳ינס, ולמי שתופש את הג׳ינס כמוצר אופנה, ניתן לראות היום שלוש דורות של גילאים, סבתא, בת ונכדה הולכות ביחד ולכולן ג׳ינס.  הפוך לגילן, דוקא לצעירה מבינהן, כמות השחיקה על המכנסיים יהיה הרב ביותר. בכלל, תהליך השחיקה של מכנסי הגי׳נס עולה יותר מעלות הייצור של המכנס עצמו. השטיפה והכביסה עם גרגרי שחיקה Stone wash, תהליך השפשוף והקריעה של הג׳ינס בצורה עקבית ובהתאם להוראות המעצב. זה לא נעשה באופן ספונטני – לא אומרים לפועל במפעל הג׳ינס: ׳בא תקרע ותשפשף איפה שאתה רוצה׳.  גם לקרעים בג׳ינס יש שרטוט עיצוב שמראה היכן צריך לקרוע, וזה חוזר על עצמו באותה צורה בכל המכנסיים של אותו הדגם. אז הג׳ינס יכול להיות בצבע שחור, או אפור, צר עד אימה או רחב, גמיש או נוקשה, אבל עדיין יהיו לו את המאפיינים הבולטים של הג׳ינס והוא ימכר בחנויות באגף של ג׳ינסים. המאפיינים המוכרים הם אותם מסמרות (ניטים) ממתכת, תפר כפול בחוט עבה, כיסים עליונים, ובד דנים. לייצור זוג אחד של מכנסי ג׳ינס דרושים 2000 ליטר של מים, והתהליך מייצר זיהום רב שיכול לפגוע בסביבה אם לא מטפלים בו כיאות. ב- 2016 לבדה, נמכרו בעולם 1.2 מיליארד זוגות של מכנסי ג׳ינס. תעשיית האופנה זוהי התעשייה המזהמת ביותר אחרי תעשיית הנפט. אין הרבה מוצרים תעשייתיים בעולם שמשוכפלים בוריאציות בכמות גדולה כל כך.

התערוכה מדגישה את המוצא המגוון של הפריטים הנצחיים של האופנה. בין פריטים אלה אפשר למצא את כובע הקש עם הרצועה השחורה מפנמה (פריט מס׳ 068), חולצת אוקספורד מאנגליה (פריט מס׳ 067), או החיג׳אב מארצות האיסלאם (פריט מס׳ 049). ישנם פריטים שמקורם באפריקה, אסיה וצפון אירופה או המזרח התיכון. פריטים רבים מגיעים משימוש במצבים קיצוניים או לצרכים כמו ספורט או צבא. שם מתאר השימוש מכתיב צורה קונקרטית. מעיל החפירות, הפך להיות פריט חובה במלתחה של גברים ונשים במערב בסגנונות שונים. אך מקורו בלוחמי התעלות של מלחמת העולם הראשונה, עת המעיל שמר על המכנסיים מכיסוי בבוץ. כשפריט כמו הקפוצ׳ון Hodie, נתפש כאובייקט שימושי מחד, אך יכול להמתח להיות אובייקט פוליטי, המציין אקטיביסטים המתנתקים מהסביבה או נסים מהמשטרה. התערוכה מותחת את גבולות ההגדרה לפריטי אופנה כשאחד המוצגים הוא כיסוי הקעקועים על הגוף (פריט מס׳ 098). פריטים מסויימים הפכו להיות מזוהים עם דמויות מפורסמות כמו חולצת מאו המזוהה כל כך עם מנהיגה ההיסטורי של סין, או סוודר צווארון הגולף – Turtleneck (פריט מס׳ 104) שהפך להיות, יחד עם מכנסי ג׳ינס (פריט מס׳ 001) הסמל המסחרי של סטיב ג׳ובס. אולי פריטי חולצת ה- T-shirt הלבנה (פריט מס׳ 106) וחולצת T-shirt הגרפית (פריט מס׳ 044), הם המקיפים ביותר, ועולים על כל יתר הפריטים.

יש כמובן שאלות נוקבות על בחירת הפריטים השונים מתוך קולקציה גדולה יותר. לדוגמא, הבחירה בנעלי דר. מרטין (פריט מס׳ 035) והתעלמות ממגפי הבלנסטון ( Blunstone ) הנפוצים כל כך גם בקרב בני נוער. בערב אחד התאספו בסלון הבית אצלנו, 9 נערות שישבו על הספות כשמבט מקיף סביבן גילה כי לכולן אותו סוג מגף בלנסטון באותו הצבע. נעל אחרת שהייתי מוסיף לרשימה היא הפלדיום הצרפתי, שזכה להעתקים רבים וחזר לזירת האופנה בשנים האחרונות בגרסאות צבעוניות וחומריות שונות. בתחום האבזרים נעדרים השלייקס וגם החגורה, יחד עם סרבל העבודה. אפשר לספור לפחות עוד חמישים פריטים חסרים ללא קושי, אך אין הדבר מחליש את האמירה הכללית, העולה מן התערוכה. האופנה אינה מתחלפת כפי שאנחנו מדמיינים, אלא מתבצעים בה רק ניואנסים וגרסאות של אותם פריטים. פריטים נצחיים מעטים נולדים בכל עשור. אחד מהם הוא הפליז – Fleece – שהוא תוצר של פוליאסטר סרוק, שהומצא על ידי אהרון פורשטיין, המנכ״ל של מאלדן מילס ב- 1979 והפך להיות למוצר במותג בגדי הטיולים פאטגוניה. השאיפה של דור ההיפסטרים להתלבש עם פריטים ׳אותנטיים׳ רק מחזקת מגוון חנויות שמוכרות בגדי פועלים משנות החמישים והשישים, כשמשבר הזהות שיוצרת עבודה על קוד או וקטורים גרפיים על גבי מחשב, מפוצה על ידי מראה של ׳חוטב עצים׳, עובד תחנת דלק, או כורה מגודלי זקן. התהליך האופנתי של ה- Nromcore רק מחזק את אמירת התערוכה – אלה הפריטים שתמשיכו לצרוך ללא הגבלת זמן. זהו גם סימן שאלה גדול על הרומנטיקה על מושגים מעורפלים של ׳הביטוי האישי׳, ביטוי חופשי בהקשר של קונפורמיזם מודע ורצוני, שהוא כנראה מייצג נכון יותר את רוח התקופה, ושאיפתו האמיתית של האינדבידואל בעידן הרשת החברתית.

בסרט תיעודי שצפיתי בו לאחרונה בנטפליקס על שבטים ילידים מנותקים מהציויליזציה ביערות האמאזונס בברזיל, צולם אחד מהם אומר, חודש אחרי שקבוצה של עוזרים מהממשלה מצאה אותם עירומים כביום היוולדם: "זה טוב" והוא מצביע על חולצת הטריקו שלו (פריט מס׳ 044), ואז הוא הסיר את כפכף הגומי (פריט מס׳ 041) שעל רגלו  ואמר "זה גם טוב".

 

 

]]>
http://www.7designthinking.com/?feed=rss2&p=802 0
התנעת ניסוי חינוכי אקדמי ב- Dז http://www.7designthinking.com/?p=793 http://www.7designthinking.com/?p=793#respond Sat, 23 Dec 2017 19:13:22 +0000 http://www.7designthinking.com/?p=793 השבוע השקנו את התנעת ניסוי חלוץ במפגש עם כ- 50 מורים בתחומי הטכנולוגיה והחינוך. Dז – חדשנות דרך חשיבה עיצובית, הופכת להיות המתודולוגיה המובילה בניסוי חדש במערכת החינוך בישראל. הפרויקט " Dז – חדשנות דרך חשיבה עיצובית" הפך להיות קורס פתוח במרחב קמפוס בטכנולוגיית Edx, ללומדים הרשומים לקורס. חשיבה עיצובית (Design Thinking) היא מתודה שהתפתחה בארבעים השנים האחרונות בין האקדמיה ובין משרדי עיצוב, בעיקר באזור ׳עמק הסיליקון המתודה של חשיבה עיצובית התפתחה עם הקמתו של בית הספר לעיצוב d.school באוניברסיטת סטנפורד והיא נפוצה בעולם. פיתחתי את מתודולוגיית Dז על בסיס ׳חשיבה עיצובית׳ שאותה למדתי בעבודתי ב-IDEO. אך לאחר כמה שנים של עבודה מעשית בצוותי פיתוח גיליתי שחסרים בה מרכיבים רבים חשובים. המתודולוגיה החדשה שפיתחתי מבוססת על מטאפורה חקלאית טבעית והיא משלבת בתוכה תיאוריות מתקדמות על האינטליגנציות האנושיות, ומקיפה מרכיבים רבים בתהליך העיצובי והטכנולוגי, הנעדרים מהתיאוריה המקורית של חשיבה עיצובית. קורס " Dז – חדשנות דרך חשיבה עיצובית" פוצח באמצעות שמונה פרקי לימוד. הדגש בו הוא על תהליך פיתוח חדשני, עבודה שיתופית בשילוב מעצבים ומהנדסים והוא יישום ב- 10 בתי ספר תיכון טכנולוגיים ברחבי ישראל מבאר שבע ועד למפרץ חיפה. במהלך הקורס הלומדים מתנסים כצוות רב־תחומי בתהליך פיתוח תוצר או שירות המורכב משבעה שלבים, כפי שמקובל באקדמיה, בתעשייה, בהי-טק ובארגונים שונים. בכל אחד מפרקי הקורס, המדגימים את שלבי המודל, הלומדים מתבקשים לבצע מטלה שיתופית המדמה תהליך תכנון מוצר חדשני המשלב בתוכו היבטים טכנולוגיים והיבטים עיצוביים. תהליך הפיתוח שיעברו הלומדים יחל בשלב הרעיון ויסתיים בשלב הפקת התוצר.

תודות: לפרויקט שותפים רבים אשר עמלו ושקדו על הצלחתו בחודשים האחרונים וברצוני להודות להם. צוות LNET, והצוות המקצועי של הפרויקט: עינת קרhצ'מן המפמ״רית המובילה, חגי קרפ ונופר קן. לצוות מנהל תקשוב ומשרד החינוך: עדי שטיין ורינת שופמן רובינשטיין. לצוות ישראל דיגיטלית: אבישי פרידלר וערן רביב. לאירית מילוא, מפתחת ההדרכה מטעם LNET שליוותה את הפרויקט ופיתחה אסטרטגיות למידה מנקודת מבט של הלומדים והצליחה לייצר יחד עם עינת ואיתי קורס נכון מבחינה פדגוגית, מעניין ויצירתי. לכל צוות LNET אלינור, דניאלה, נועם הבמאי וכל יתר צוותי הצילום והסיוע בהכנת הקורס.

]]>
http://www.7designthinking.com/?feed=rss2&p=793 0
חברת אפל הודתה השבוע כי היא מאיטה במכוון מכשירים ישנים. האם זה ישבור את אמון קהל המשתמשים האדוק שלה? http://www.7designthinking.com/?p=781 http://www.7designthinking.com/?p=781#respond Sat, 23 Dec 2017 16:58:05 +0000 http://www.7designthinking.com/?p=781 אני מעלה את הנקודה הזאת לדיון משום שבסרט אני מזכיר את חברת אפל, שהיתה זו, שהאיצה את מהפיכת הסמארטפונים עם השקת האייפון, ויצרה מוצר שימושי מאוד, מדהים לזמנו, יפה ונחשק עד כדי כך, שכולנו צפינו בתמונות של לקוחות שהיו עומדים בתור שעות ארוכות כדי לקבל את הזכות לרכוש את הגרסא החדשה. מה קרה לחברת אפל? האם המוצרים שלה נחשקים באותה מידה גם לאחר ההכרזה הזו? האם אפל ׳ירתה לעצמה ברגל׳? אפל תמיד שאפה לייצר את המכשירים הטכנולוגיים הכי טובים שאפשר, וללא פשרות. לעיתים המשתמשים שלה היו מוכנים לשלם על כך מחיר פרמיום. היא צפתה כיצד אנשים מסופקים ונהנים מהמכשירים שלה, ומיליוני אנשים מצטרפים מידי חודש לקהילת משתמשי אפל, שהוא סוג של ׳גן סגור׳ של תכני מוסיקה, סרטים ואפליקציות. אך בגלל שהמכשירים היו טובים, אנשים לא מיהרו להחליף אותם. אפל טוענת כי היא חוששת לביצועי הבטריה והמעבד ולכן האטה את עבודת המכשיר. החוויה למי שחווה את הנחיתה הזו בביצועים היתה חוויה מתסכלת. המכשיר עבד טוב, עד שהתרחש ׳השדרוג׳ בתוכנת ההפעלה. משתמשים שלא מיהרו לשדרג לא חוו את אותה הנחיתה בביצועים. פתאום, ממכשירים מהנים איכותיים ונחשקים, המוצרים הישנים הפכו לאיטיים עד לעצבן. חלק מהמשתמשים חששו שיש כאן ׳מזימה׳ של אפל שמטרתה לגרום למשתמש לשדרג מוקדם משתכנן לרכוש מכשיר חדש. אך היתה זו רק שמועה. עם הוודע הודאתה של אפל בהאטת המכשירים הישנים, חשו חלק ממשתמשי אפל אכזבה, וכבר נודע על קבוצת משתמשים שפנו בארה״ב לתביעה ייצוגית בנושא. אולי הבעיה הכי מרכזית בקניית מוצר כמו סמארטפון, היא שאינך יכול להחזיר את המוצר למצבו ברגע הרכישה. לאחר ביצוע השדרוג, גם אם נאפס את המכשיר ונפרמט אותו, הוא יחזור לעבוד בתוכנת ההפעלה האחרונה אותה הורדנו ושדרגנו. אין דרך להוריד ולהתקין מערכת הפעלה מקורית בעת הרכישה. כך שהמשתמש חש שהמוצר ׳נפגם׳ על ידי היצרן עצמו. כאן חשוב לציין כי אפל טוענת, ואי אפשר עדיין להוכיח אחרת, שלא היתה כאן ׳מזימה׳ כנגד המשתמשים אלא רצון להגן על המכשיר ועל המשתמשים מפעולה מאומצת מידי על גבי בטריה חלשה, דבר שיכול לגרום למכשיר להכבה גם עם רבע בטריה טעונה. לסיכום, חברת אפל, והאטת עבודתם של מכשירים ישנים בני שלוש שנים ויותר ברשות המשתמשים שלה, הוא סיפור הממחיש את הדילמות הרבות, הרגשות והתסכולים שמתרחשים בין חברות הטכנולוגיה והמשתמשים. דוגמאות אחרות שהתרחשו בשנים האחרונות בשוק הרכב, גרמו לחברות אלה נזק עצום. והוא מעלה את השאלה ההפוכה, מה גורם למוצר נחשק, לאבד את ההילה שלו בעיני המשתמשים? ימים יגידו אם האירועים האחרונים סביב ההכרזה של חברת אפל, ישפיעו על ביצועי החברה ועל הקשר ההדוק שיש לה בין קהל משתמשים אדוק ונאמן כל כך.

ראו את אחת הכתבות בנושא ב- Time Magazine

http://time.com/5078060/apple-iphone-slow-down-update/

 

 

 

 

]]>
http://www.7designthinking.com/?feed=rss2&p=781 0
שולחן ׳חאלב נעלמת׳ מוצג בתערוכת הטריאנלה לעיצוב במילאנו http://www.7designthinking.com/?p=765 http://www.7designthinking.com/?p=765#respond Thu, 31 Mar 2016 18:03:25 +0000 http://www.7designthinking.com/?p=765 התערוכה ׳מבט מגבוה׳ – מירושלים לחאלב (Higher View) של המעצב עזרי טרזי תוצג במסגרת התערוכה ה-21 של הטריאנלה במילאנו, Design after Design, ותוצג בין ה- 1 לאפריל ועד ה- 12 בספטמבר 2016. התערוכה  ׳מבט מגבוה – מירושלים לחאלב׳ (Higher View) של המעצב עזרי טרזי מורכבת מ-10 שולחנות אירוח. 9 מהשולחנות מעוצבים במתאר של העיר העתיקה בירושלים ושולחן אחד במתאר העיר העתיקה של חאלב בסוריה. התערוכה מבוססת על התערוכה ׳מחוז חפץ׳ יחד עם חיים פרנס, במוזיאון מגדל דוד שהוצגה בין יולי עד ינואר 2015 ביוזמתה של האוצרת הראשית אילת ליבר ונאצרה על ידי האוצרת סמדר קרן. מטרת התערוכה ׳מבט מגבוה׳ היא להביא לתודעה דרך עיצוב, את מצבן של שתי הערים מהעתיקות בעולם, הממוקמות באגן המזרחי של הים התיכון. האיזור בו נולדו הציוילזציות והדתות הגדולות, מתפרק לרסיסים, ומייצר פוטנציאל הרס וחורבן של כל מה שאנושי. בלי ׳מבט מגבוה׳ על המתחולל בערים אלה, כתמצית של התדרדרות למלחמה מתמשכת, המאיימת למשוך אליה את מרבית המין האנושי, יחד איתן. התערוכה מייצגת סימן אזהרה, הקורא לתפישה חדשה, לדרבון דמיון חדש של מציאות אחרת, ותקווה אחרת לאיזור כולו, המתבסס על ערכים של שיתוף וקבלת אורחים, עידון ועדינות, יופי מתוך מוזאיקה של צירופים, וריבוי סגנונות וטעמים. השולחנות החדשים שיוצגו בתערוכה:

חאלב נעלמת, 2016 – חאלב (ארם צובא) היא אחת הערים הראשונות בהן התיישבו יהודים עוד בימי בית שני, והיתה עיר משגשגת של מסחר ותרבות לארבע דתות שונות. כיום היא קרועה בין חמש כוחות צבאיים שונים השולטים בחלקיה השונים של העיר, ומחריבים אותה עד היסוד. השולחן ׳חאלב נעלמת׳, מתאר מקטע של העיר, הרוס למחצה, סגור בתוך קופסת שולחן המכוסה זכוכית, הבנוי במתאר קו החומה של העיר העתיקה. ׳חאלב נעלמת׳ הוא שולחן המכיל קפסולה של הרס, שנובעת מאדישותו של העולם למלחמת האזרחים בסוריה שגובה עד כה חצי מליון הרוגים, ובינהם גם נשים וילדים רבים, ואין רואה את קיצה.

halabisgone04-818

׳קפה על האש׳, 2015 – ׳קפה על האש׳ הוא שולחן שבמרכזו מבער גז קטן, התלוי על מסגרת המתכת המשורגת בתוך עץ הזית המרכיב את השולחן בתצורת העיר העתיקה בירושלים. השולחן מאפשר להכין קפה שחור בשולחן האירוח עצמו, ולהגישו חם וטרי. השולחן מדגיש את מסורת הכנת הקפה כחלק מההוויה התרבותית של אירוח וקבלת אורחים הנהוגה באיזור, ומדגיש את הקפה כטקס, בעל משמעות חברתית. לצד השולחן מופיעים מספר פינג׳אנים של המעצב חיים פרנס, השואלים את הדימוי שלהם מהתרבות הישראלית המקומית. פינג׳אן קופסת השימורים הצבאית מדגיש את המעבר של העיר ירושלים לשדה קרב, ואת תושביה משני צידיה לבשר התותחים של מלחמה זו. התערוכה מתקיימת ביוזמת ובתמיכת אגף קשתו״ם של משרד החוץ, ומוזיאון מגדל דוד בירושלים.

עוזרי עיצוב: אבי פדידה, נועם יעיש, רוני זסלבסקי, טל פרגר גליליhalabisgone031-818

]]> http://www.7designthinking.com/?feed=rss2&p=765 0 ג׳ון מאדה מתאר את התזוזה של העולם העסקי לעבר עיצוב וטכנולוגיה http://www.7designthinking.com/?p=762 http://www.7designthinking.com/?p=762#respond Thu, 24 Mar 2016 21:50:16 +0000 http://www.7designthinking.com/?p=762

]]>
http://www.7designthinking.com/?feed=rss2&p=762 0
מדריך מאוייר למהגר החדש לגרמניה http://www.7designthinking.com/?p=753 http://www.7designthinking.com/?p=753#respond Sun, 31 Jan 2016 08:37:34 +0000 http://www.7designthinking.com/?p=753 מדריך חדש למהגר לגרמניה נוצר כנראה בחופזה, ומציג למהגר באופן מאויר ובאנגלית את דרכי התקשורת וההתנהגות הבסיסיים בחברה הגרמנית.

המדריך מאוייר כולו באופן גרפי ספציפי, כשהרקע האפור והקו הכחול כהה עובר כחוט השני בכל האיורים.

http://www.br.de/fernsehen/ard-alpha/sendungen/punkt/germany-understand-country-people-100.html

פרצופה של האישה בתמונה הראשית מעוות בכוונה באופן מוזר על מנת להביע כעס על נגיעת היד של המהגר בישבנה. הכיתוב מוסיף כי הדבר נכון גם לנגיעה בישבנם של גברים.

Screen Shot 2016-01-31 at 10.30.59 Screen Shot 2016-01-31 at 10.31.09

]]>
http://www.7designthinking.com/?feed=rss2&p=753 0
לגו תייצר בפעם הראשונה דמות בכסא גלגלים http://www.7designthinking.com/?p=749 http://www.7designthinking.com/?p=749#respond Sun, 31 Jan 2016 06:41:24 +0000 http://www.7designthinking.com/?p=749 על פי אתר החדשות NPR לגו עומדת בפעם הראשונה לייצר דמות בכסא גלגלים.  

  

 

This summer, Lego will release its first-ever minifigure that uses a wheelchair, the company says, confirming reports that emerged after one of the toys was seen at a toy fair. In recent years, the company has been urged to show more diversity in its offerings.
German website Zusammengebaut and other Lego fan outlets published photographs of the figurine at the International Toy Fair in Nuremberg, Germany, on Wednesday, setting off celebrations among those backing a movement called Toy Like Me, which urges Lego, Hasbro, Fisher Price and other toymakers to include disabilities in some of their figurines.
Included in Lego's upcoming Fun at the Park set, the wheelchair is seen being used by a youth wearing a beanie cap and a hoodie.
"We are beyond happy right now," Rebecca Atkinson of Toy Like Me says in a statement posted online. "Lego have just rocked our brick built world and made 150 million disabled kids, their mums, dads, pet dogs and hamsters very very happy.
The wheelchair is part of Lego's City line and will go on sale in June, according to Emma Owen, Lego's spokesperson in Britain and Ireland.
"This is the first LEGO mini figure with a wheelchair, although previously there was a LEGO Duplo range, a series of the toys aimed at pre-school children, that featured an elderly man in a wheelchair," website The Mighty explains. "That set was criticized by activists for reinforcing stereotypes about wheelchairs only being for the elderly. This new figure is a part of the LEGO line aimed at older kids."
Atkinson, a journalist and disability consultant, says Lego's move "will speak volumes to children, disabled or otherwise, the world over."
More than 20,000 people have signed Toy Like Me's online petition that calls on Lego to use its toys to "help generations of kids, (both with and without disabilities), grow up with a more positive attitude to human difference!" [Copyright 2016 NPR]
Image Credit: Screengrab of Zusammengebaut video by NPR

]]>
http://www.7designthinking.com/?feed=rss2&p=749 0
ריצ׳ארד סאפר מת בגיל 83 http://www.7designthinking.com/?p=738 http://www.7designthinking.com/?p=738#respond Mon, 11 Jan 2016 16:29:44 +0000 http://www.7designthinking.com/?p=738 מגדולי המעצבים התעשייתיים של המאה העשרים, ריצ׳ארד סאפר, מת השבוע בגיל 83. סאפר היה מעצב גרמני שעבד עם החברות המובילות בעולם העיצוב ויצר אוביקטים שהפכו להיות ׳אייקונים׳ בולטים בהיסטוריה של העיצוב התעשייתי. יותר מכל אובייקט אחר סאפר מזוהה עם מנורת השולחן ׳טיציו׳ Tizio שעוצבה ב 1972 והפכה חיש מהר לאחד מהאובייקטים הנמכרים ביותר של חברת ארטמידה האיטלקית. מנורת השולחן התאייפנה בשימוש בשווי משקל לייצר את קיבוע התנועה והכוונון של המנורה, במקום השיטה המקובלת של קפיצים. המשקולת בקצה כל זרוע הפכה את המנורה לאייקון של ׳צורה עוקבת פונקציה׳. סדרת הקומקומים וכלי הקפה של סאפר לחברת אלסי האיטלקית אף היא הצטיינה בנקיון צורני שמדגיש מרכיב בודד ומבליט אותו (כמו הידית או הזרבובית/משרוקית המשולשת).tizio

סאפר הפך להיות המעצב הראשי של חברת IBM וטביעת האצבע העיצובית שלו נותרה עד היום עשרים שנה מאוחר יותר, כסיממן של בידול עיצובי עבור חברת לנובו Lenovo שרכשה את מחלקת המחשבים הניידים של IBM.

התפישה העיצובית של סאפר התבססה על רעיון חזק אחד, המובלט על רקע גישה ישירה ופשוטה. עיצוב בוטה שאינו ׳צועק׳ בכל כלי התזמורת אלא בכלי אחד בלבד, כשכל היתר משמש כרקע שקט ואיכותי לאותו הכלי.

ריצ׳ארד סאפר משאיר אחריו מורשת רצינית ואיכותית שלא תחלוף במהירה משום שיש בה מרכיבים על-אופנתיים, המגיעים מאיכות, כנות גישה, המצאתיות וגאונות של תפישה חזותית ופונקציונאלית.

9090-espresso-maker-by-Richard-Sapper-for-Alessi_dezeen_01ALE_sapper_int2

]]>
http://www.7designthinking.com/?feed=rss2&p=738 0
המשכורת של מעצב תעשייתי באפל http://www.7designthinking.com/?p=723 http://www.7designthinking.com/?p=723#respond Sat, 23 Aug 2014 12:17:02 +0000 http://www.7designthinking.com/?p=723 טבלה פשוטה שהתפרסמה לאחרונה מראה כיצד השכר של מעצב תעשייתי באפל הוא הגבוה ביותר בין בעלי תפקידים אחרים בחברה. שכר הוא דרך מסויימת להגדיר מה חשוב לחברה ומה פחות חשוב לחברה. באפל זה תמיד היה ברור, אך פרסום השכר מדגיש את התפישה הזאת.

אז הינה הטבלה המלאה:

השכר של בעלי תפקידים באפל.

השכר של בעלי תפקידים באפל.

 

]]>
http://www.7designthinking.com/?feed=rss2&p=723 0
עיצוב הדגל השחור של ד״א (דעא״ש לשעבר) http://www.7designthinking.com/?p=706 http://www.7designthinking.com/?p=706#respond Sat, 23 Aug 2014 08:13:52 +0000 http://www.7designthinking.com/?p=706 isis01השבוע פורסמה ברשת דרך טוויטר תמונה של הבית הלבן כאשר על הגדר האחורית מוצג דגלה של אל דאוולה אל איסלמיה (המדינה האיסלאמית) לשעבר דעא״ש הנבנית בימים אלה במרחבים הרחבים של ערש הציויליזציה. המדינה החדשה הלא פורמאלית, בראשה עומד הח׳ליף אבו באקר אל בגדאדי, עיצבה לעצמה דגל שחור בכיתוב לבן. השאלה המרתקת שעולה מתוך הדימויים המופצים ברשת של נושאי דגל זה היא מהו המקור העיצובי של הדגל?

המעגל הלבן במרכז הדגל איננו סימטרי או גיאומטרי. הוא נראה כמו כתם. יותר מאשר ׳ביצה׳, ׳ירח׳ או ׳כדור הארץ׳. בדקתי במספר רב של דימויים ונראה שמעגל הלא סימטרי חוזר על עצמו בדגלים רבים. האם יוצרי הדגל לא מסוגלים לצייר מעגל מושלם? זה לא נראה כוון נכון של חקירה. הסיבה היא אחרת. נסתרת ולא ברורה לעין המתבונן.

בחלק העליון של הדגל רשום עיקר האמונה (אשהד): ׳אין אלוהים מלבד אללה׳ שמגיע מתוך השבועה אַשְׁהַדֻ אַנַּ לַא אִלַאהַ אִלַּא אללַּהַ. בתוך הביצה הלבנה מופיע המשך עיקר האמונה (אשהד): ׳מוחמד שליח האל׳ אַשְׁהַדֻ אַנַּ מֻחַמַּדַן רַסוּלֻ אללַּה. בדגל האשהד כתוב בצורה מוזרה כאילו אלוהים הוא שליח מוחמד: ״אללה רסול מוחמד״. זוהי קאליגרפיה בסגנון ארכאי שנקרא מלמטה כלפי מעלה. על פי המסורת זוהי הדרך שבה מוחמד חתם על מסמכים בטבעתו. הסיבה לצורת המעגל העקום היא הרצון להביע את תצורתה של החותמת. 

בחלק התחתון של הדגל רשומה שמה של המדינה האיסלאמית בעירק ובשאם (סוריה): איל דאוולה אלערביה ואלשאמיה. בחודש האחרון שמה של המדינה קוצר ושונה כנראה מתוך התפתחות החזון של הקבוצה להכיל מספר רב יותר של מוסלמים מתנדבים ולהאיר את החזון רחוק הטווח שלהם להקמת ח׳אליפות דומה בגודלה לזו של הח׳אליפות ההסטורית שממנה הם גוזרים את השראתם.

הארגון קם ב- 2004 על ידי מוסאב אל זרקאווי, כשנה אחרי פלישתם של כוחות הברית לתוך עיראק כשלוחה של אלקאעידה. העיצוב השחור של הדגל הפך לפתע עם פרסומם של תמונות הכיבוש, ההרג האכזרי וההוצאות להורג בפומבי לפופולארי. מוסלמים ברחבי העולם החלו לתלות את הדגל בפתח ביתם ולהתגאות בהשתייכות לפרשנות המוסלמית של החזון שלהם.

מאין נשאב העיצוב של הדגל השחור? התשובה מן הסתם, טמונה בהסטוריה של הח׳אליפות של בית עבאס. הדגל השחור היה דגלה של הח׳אליפות בשנותיה הראשונות של האימפריה המוסלמית. במאה השישית ועד המאה השמינית  הח׳אליפות התפרסה מפרס במזרח ועד ספרד. המסורת מתארת את הדגל השחור כדגלו של מוחמד. אך שצבע השחור הוא צבעם של בגדי הבדואים ויושבי המדבר זה אלפי שנים.

הח׳אליפות של עבאס במאה השמינית לספירה

הח׳אליפות של עבאס במאה השמינית לספירה

החזון של הח׳אליפות של אבו באקר אל בג׳דאדי

החזון של הח׳אליפות של אבו באקר אל בג׳דאדי

הסיבה לצבע השחור טמונה בצמר שמקורו בעיזים שחורות. הצבע השחור של העיזים שומר עליהן מפני קרינה אולטרה סגולית. זו הסיבה לגוון הצבע הכהה של בני אדם החיים באיזורים דרומיים וחמים כמו אפריקה או דרום הודו. הבדואים שאימצו את האיסלאם בחצי האי ערב לבשו בגדי צמר שחורים וזה גם היה סימן ההיכר העיצובי שלהם. ההשחרה של הביגוד והדגל הצביעה על איסלמיזציה של האוכלוסיה, גם אם היתה העדפה לצבעים אחרים. הצבע הלבן, אף הוא מסמל דתי באיסלאם וזהו סמל הטוהרה. בעליה לרגל למכה הלבוש המקובל הוא גלימה וכובע לבנים וצחורים.

הדגל מוצע למכירה ב-ebay ובתקופה האחרונה התרבו התמונות של בתים באירופה ובארה״ב המניפים את הדגל. ההצהרה הדתית על הדגל ששמורה לכל מוסלמי באשר הוא מסמל את הקריאה האוניברסאלית של הח׳אליפה לאיחוד הכוחות האיסלאמיים במלחמת הקודש של מוחמד. דגלים שחורים בעיצוב דומה מונפים באיזורים נרחבים של אפריקה המוסלמית, צפון אפריקה, תימן וקבוצות קיצוניות במצרים ובלוב. הדגל השחור מונף בסמוך להוצאות להורג ועל גבי כלי הרכב, ובערים בכל פינה במזרח התיכון. האיסלאם בגרסתו הקיצונית, מנסה לממש חזון דתי בפרשנות קיצונית שיש בה ערכים הסותרים את ההומניות הבסיסית. השחור הוא דגל המוות. אידאולוגיה הדוגלת בהרג על מנת לשנות את אמונתו של היחיד אינה דתית במובן הריליגיוזי של המילה. אין לה ערך אוניברסלי משום שהיא תקרוס לתוך עצמה. השלטת אמונה בכוח ורדיפת ׳הכפירה׳ היא כפירה בעיקרי הרעיון האלוהי הפשוט והברור של ׳חופש הבחירה׳ שניתן לאדם לברור בעצמו בין טוב ורע. הפנטזיה של ח׳אליפות איסלאמית במאה העשרים ואחת תתגלה כהרת אסון. אמצעי ההרס והטכנולוגיה הזמינה יכולים לגלגל תרחישים של הרג המוני שלא ידעה האנושות מעולם. עשרות שנים של מלחמת דת שצפויות לנו יכולות למוטט את הציביליזציה האנושית למרחץ דמים קולוסאלי.

המלחמה האמיתית אינה מתרחשת על פני הקרקע או באויר אלא ברעיונות. הרעיון של הח׳אליפות האיסלאמית בשם אללה ובשם מוחמד היא רעיון מסוכן לאנושות. ראשית לאלה שמסכימים לקבל על עצמם את שלטון הח׳אליף הדיקטטורי הדתי, ומסביב לכך אוכלוסיות אחרות במעגלים הולכים וגדלים  במזרח התיכון, באפריקה, אירופה, הודו וסין, וכמובן בכל מקום בו יש אוכלוסיה מוסלמית.  האם אפשר לעצור את הרעיון הדתי המזויע הזה? האם ניתן לעצור את התפשטות הרעיון? כוח צבאי הוא אמצעי מוגבל בעצירת רעיון. האנושות, אם היא חפיצת חיים, צריכה לחשוב על כלים אחרים לעצירת התפשטות הדגל השחור.

isis_Mideast_Iraq_-0d3a9_image_982w

isis_Mideast_Iraq_-0d3a9_image_982w

]]>
http://www.7designthinking.com/?feed=rss2&p=706 0
העיקרון של ׳דחה שיפוט׳ בסיעור מוחות שגוי? http://www.7designthinking.com/?p=699 http://www.7designthinking.com/?p=699#respond Sat, 15 Mar 2014 09:47:51 +0000 http://www.7designthinking.com/?p=699 Nemeth_0חוקרת יצירתיות וחדשנות, הפסיכולוגית צ׳ארין נאמת׳ מברקלי מאתגרת את המסורת הארוכה של אוסבורן על ׳סיעור מוחות׳, שהפכה להצגה גדולה בכל חברות החדשנות בקליפורניה כולל  IDEO ומשם למקומות רבים אחרים בעולם. היא טוענת שדווקא טיעונים ביקורתיים על רעיון מחדדים חדשנות. אולי מסביר מדוע ישראלים ביקורתיים מצליחים כל כך בחדשנות?

http://www.bbc.com/future/story/20140314-learn-to-be-creative

 

]]>
http://www.7designthinking.com/?feed=rss2&p=699 0
כיעור אותנטי http://www.7designthinking.com/?p=689 http://www.7designthinking.com/?p=689#respond Fri, 14 Mar 2014 23:19:22 +0000 http://www.7designthinking.com/?p=689  

]]>
http://www.7designthinking.com/?feed=rss2&p=689 0
מדוע עיצוב טוב לעסקים? http://www.7designthinking.com/?p=686 http://www.7designthinking.com/?p=686#respond Fri, 07 Mar 2014 13:12:03 +0000 http://www.7designthinking.com/?p=686 http://www.fastcodesign.com/3026287/study-good-design-really-is-good-for-business

]]>
http://www.7designthinking.com/?feed=rss2&p=686 0